Rytmillä on keskeinen merkitys steinerpedagogiikassa. Sen lisäksi, että lapsen kehitystä tuetaan omassa yksilöllisessä rytmissä ja oman ikävaiheen mukaisesti, on kaikella tapahtumisella oma rytminsä. Rytmillä on sitä suurempi merkitys, mitä pienemmästä lapsesta on kyse.
Steinerkoulussa huomioidaan yksittäisen oppitunnin, koulupäivän, jakson ja kouluvuoden rytmit. Tasapaino kuuntelemisen ja osallistumisen, keskittymisen ja rentoutumisen, henkisen ja fyysisen työn, liikkeen ja levon sekä katsomisen ja tekemisen välillä.
Koulupäivä alkaa steinerkoulussa joka päivä samaan aikaan. Aamun ensimmäiset tunnit ovat ns. pääainetunnit. Pääaineita opetetaan kutakin neljän viikon jaksoissa. Tunnin aikana opetettavaa ainetta työstetään monin tavoin: mm. tunnin toiminnallinen osuus aktivoi oppilasta. Aivan alimmilla luokilla päivä aloitetaan aamurytmeillä, joita ovat esimerkiksi lorut, laulut ja leikit.
Perjantaina 18.9. Pop-upissa klo 10.00 alkaen tokaluokkalaiset näyttävät mitä kuuluu pienten koululaisten aamuihin steinerkoulussa: laulula, runoja ja rytmejä suomeksi ja englanniksi. Aamutoimet kestävät n. 20 min. Lisäksi 2. luokkalaisia voi haastatella teemalla: ”Minkälaista on käydä steinerkoulua”? Steiner-koulun löydät Forum korttelista Ricoa vastapäätä.